Raspisan konkurs za upis studenata

21. maj 2013. 12:33 Društvo Pirot Plus Online


Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača raspisla je Konkurs za upis studenata u prvom upisnom roku. Danijela Vidanović, direktorka škole, kaže da i ove godine ima mesta za 60 studenata na budžetu i 40 samofinansirajućih. Prema rečima Vidanovićeve redovno se organizuju prezentacije za buduće studente.


- Dva meseca radimo atktivno na promociji škole. Obišli smo Zaječar, Bor, Negotin, Leskovac, Bojnik, Lebane, narvno Niš kao i opštine našeg okruga. Imali smo promocije i u Kragujevucu i Jagodini jer smo prošle godine imali studente i iz tih gradova. Promociju rade profesori i ono što mogu da kažem postoji interesovanje za struku vaspitač. Naše škole primaju mali broj studenata i nemamo problema da popunimo mesta – kaže Vidanovićeva.


Povodom predstojećeg upisa proteklog vikenda u školi je organizvoana akcija pod nazivom Dan otvorenih vrata.


- Ove godine malo drugačija koncepcija. Pozvani su bili i studenti kao i oni koji su diplomirali. Novim brucošiima to je bila prilika da porazgovaraju sa studentima koji prate naš program. Malo drugačija strategija u odnosu na prošlu godinu ali čini mi se produktivnija i interesantnija – dodala je Vidanovićeva.


Učenici i profesori Vioske strukovne škole nedavno su izveli predstavu humanitarnog karaktera “Raspevana bajka”. Vidanovićeva kaže da će akcije ovog tipa postati praksa škole.


- Kao škola koja se bavi obrazovanjem vaspitača bavimo se i humanitarnim radom. Sav prihod od ove predstave namenjen je deci bez roditeljskog staranja. Učenici i profesori već razmišljaju o novim predstavama. I mi ćemo svake godine pripremiti 2 do 3 predstave namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta, naravno i roditeljima ali će svrha bit jedinstvena, dakle, pomažemo one koji nemaju dovoljno – kaže Vidanovićeva.


Delegacija Visoke škole strukovnih studija boraviće u Portugaliji, u gradu Porto, u periodu od 27 do 30. maja gde će biti održana Konferencija u okviru Tempus projekta.