Raport iz Bolnice Pirot: Donacija gospodje Asković, nema čekanja za skener, radiolozi nisu ugroženi!VIDEO

29. jul 2015. 13:40 Društvo Pirot Plus Online

Dr Goran Petrović , direktor Opšte bolnice Pirot i Dr Nenad Zdravković, zamenik direktora, danas su sazvali Konferenciju za novinare koja je imala povod koji treba da posluži za primer...

Barbara Asković, ćerka poznatog muzičara Pokija Askovića, koja živi u Holandiji , veoma skromna u svoj svojoj dobroti i poštovanju ljudi u gradu u kojem živi njen otac, rekla je da je ovom donacijom želela da, koliko je moguće, poboljša uslove u kojima leže bolesnici. Bila je u prilici da bude u pirotskoj bolnici kada je obilazila oca koji je ležao na Odeljenju neurologije.

U magacinu Bolnice snimili smo krevete, dušeke, kolica za bolesnike koje je darivala gospodja Asković.

Dr Nenadu Zdravkoviću , zameniku direktora postavili smo pitanja koja su u ovom trenutku aktuelna u Srbiji, rekli čak i ne toliko u Pirotu. Cilj nam je ustvari bio, da se zna da je u pirotskoj Bolnici stanje daleko bolje. Dakle, koliko se čeka na skener i ostale aparate i da li su zaposleni na Odeljenju radiologije ugroženi, s obzirom na nedavni primer u jednom gradu.

Dr Goran Petrović upoznao je novinare da je iz donatorskih sredstava omogućena kupovina savremene opreme za operaciju katarakte.