Ranđelović: Revakcinisano oko 30 odsto građana Pirota, ekipe Doma zdravlja za vikend u selima

14. maj 2021. 10:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Od početka vakcinacije do danas u Pirotu je prvom dozom vakcinisano blizu 18.000 građana ili 40 odsto, dok je i drugu dozu primilo 13.500 lica ili 30 odsto  od ukupnog broja. 

Bojan Ranđelović, član Tima za vakcinaciju Gradske uprave Pirot, kaže da je procenat zadovoljavajući, ali da bi trebalo da bude još bolji. 

Ove nedelje omogućena je vakcinacija građana bez zakazanog termina na punktu za masovnu imunizaciju građana na zatvorenom bazenu, za sve koji su zainteresovani da prime I dozu Sinofarm vakcine. Građani koji žele da se vakcinišu I dozom Pfizer vakcine bez zakazanog termina potrebno je da najave svoju zainteresovanost zdravstvenom osoblju Doma zdravlja, i to na punktu za masovnu vakcinaciju na zatvorenom bazenu (punkt službenih prostorija FK "Radnički"). Po prijavljivanju oni će biti vakcinisani narednog dana zbog specifičnosti čuvanja Pfizer vakcine. Tokom vikenda ekipe Doma zdravlja nastaviće vakcinaciju starije populacije u selima Sinofarm vakcinom. Predsednici mesnih zajednica dostavili su spiskove zainteresovanih građana za vakcinaciju, kaže Ranđelović.  

Po unapred dobijenim spiskovima od e-Uprave, služba kućne nege DZ Pirot vakcinaciniše nepokretna lica u kućnim uslovima. Takođe, nesmetano se obavlja vakcinacija građana u Kliničkom centru Niš, koji iz zdravstvenih razloga moraju da se vakcinišu u bolničkim uslovima, pod nadzorom lekara, kaže Ranđelović.

Ostale aktivnosti na imunizaciji građana Pirota, ekipe DZ Pirot vršiće ustaljenom dinamikom (revakcinacija i vakcinacija po unapred zakazanim terminima).