Ranđelović: Do sada vakcinisano oko 12.000 Piroćanaca, sve vakcine dostupne, prijavite se! Uskoro u Pirotu vakcinacija i bez zakazivanja

05. april 2021. 13:55 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Do danas je u Pirotu protiv COVID-19 vakcinisano oko 12.000 punoletnih građana. Drugu dozu vakcine, prema rečima Bojana Ranđelovića, koordinatora ispred Tima za vakcinaciju Gradske uprave Pirot, primilo je oko 9.000 Piroćanaca. 

Zadovoljni smo dinamikom vakcinacije i pozivamo sve koji se još uvek nisu prijavili za vakcinaciju da to učine, jer je to jedini način da se epidemija stavi pod kontrolu. Imamo 12 ekipa, po 6 iz Doma zdravlja i Opšte bolnice, još uvek je prijavljivanje za vakcinaciju moguće samo preko portala E uprave, putem elektronske pošte, ili na telefon kol centra.

Vakcine dobijamo na osnovu iskazanog interesovanja građana, inače sve vakcine su dostupne, ovih dana u Pirot stižu novi kontigenti vakcina za prvu dozu. Organizujemo vakcinaciju u udaljenim selima, ali i u većim fabrikama. Prema informacijama koje smo dobili Pirot će biti jedan od 50 gradova u Srbiji gde će biti moguća vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, kaže Ranđelović.