Rakočević, Kuzmanović, Đokić: Pirot je i zaista postao grad sporta, dobro je da ponovo bude i košarkaški centar Srbije!

25. oktobar 2016. 12:30 Sport Pirot Plus Online

Košarkaški savez nastavlja sa dobrom praksom. Posle treninga talentovanih devojčica iz regiona, juče je u Hali Kej počeo dvodnevni trening košarkaša rodjenih 2001 i 2002. godine. Treninzima talentovanih mališana iz Niškog regiona rukovodi poznati košarkaš i trener Vladimir Djokić, a jedan od asistenata je naš trener Marko Spasić. Medju talentovanim dečacima ima nekoliko košarkaša KK Pirota. Ovoj predivnoj košarkaškoj večeri, pored gostiju sa strane, koje ćete čuti , prisustvovali su i Svetislav Pešić Kari koji je juče doputovao u Pirot, Vladan Vasić, gradonačelnik i Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra, kao i ljudi iz rukovodstva KK Pirota i treneri.

Sinoć smo bili u Hali kej. Najpre smo razgovarali sa Vladimirom Djokićem, selektorom za selekciju dečaka rodjenih ovih godina.

Zajedno sa Djokićem u Pirot su stigli i direktor svih selekcija u KSS Vladimir Kuzmanović, koga gledaoci Sport kluba znaju i kao izuzetnog komentatora utakmica Crvene Zvezde u Evro ligi .

Igor Rakočević, jedno od najpoznaitijih imena u srpskoj košarci. Bogata karijera u Crvenoj Zvezdi, u inostranstvu, reprezentaciji, danas je potredsednik KSS. Oduševljen je uslovima koje ima Pirot, veruje da će i grad i sport biti još uspešniji.

I na kraju , nismo propustili priliku da razgovaramo i sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem. Preneli smo utiske gostiju da su oduševljeni Pirotom, objektima, ukazujući i na detalj da je ulaganje u sport u jednom gradu od izuzetnog značaja.

Trening mladih košarkaša trajao je do 23 časa. Nastavljen je danas, u utorak od 10 časova!