Radovi napreduju bez obzira na nepovoljne vremenske prilike

27. jun 2018. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prema planu Javnog preduzeća za planiranje u uredjivanje gradjevinskog zemljišta, u prvoj fazi planiranih investicija lokalne samouprave Pirota, radi se na izgradnji kraka Ulice Vojvode Mišića kod restorana “Gazela, zatim uredjenju korita reke Rogoz, probijanju Ulice Ćirila i Metodija prema Drugom ringu i uredjenju trotoara kod Gimnazije u Ulici Srpskih vladara. Danas smo obišli radove, ali s obzirom da su meteorolozi najavili nepovoljne vremenske prilike radnika nije bilo na gradilištima. Ipak zabeležili smo dokle se odmaklo s radovima.

Krak Ulice Vojvode Mišića je tamponiran i postavljeni su ivičnjaci, a sprovedena je i instalacija za uličnu rasvetu.

Korito reke Rogoz, u donjem toku, je zaraslo u rastinje i protok vode se skoro i ne primećuje. Radovi se odvijaju blizu Timočke Ulice u Romskom naselju i očigledno da u Pirotu niče novi Kej.

Deo Ulice Ćirila i Metodija prema Drugom ringu je tamponiran. Grubi zemljani radovi su završeni i kako saznajemo od nadležnih iduće godine izvodiće se završni radovi kada će Ulica biti i puštena u saobraćaj.

Zabeležili smo i stanje oko uredjenja trotoara kod Gimnazije. Postavljeni su ivičnjaci, trotoar je tamponiran i ovih dana počeće postavljanje behaton ploča.