Radovi na pristupnom putu do vinograda na Sarlahu nastavljaju se u ponedeljak!

23. oktobar 2020. 13:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prošle sedmice počeli su na Sarlahu  radovi na  probijanju saobraćajnice koja će omogućiti ljudima nesmetan prolaz do svojih vinograda, vikendica...  Kada  su  gradjeni tuneli, na Koridoru 10, presečen je stari put prema Sarlahu što je vlasnicima onemogućilo prilaz. Snalazili su se na različite načine. Zaobilazno, do Kružnog toka , sedam kilomnetara u jednom pravcu, a potom, povratak podno Sarlaha  uskim stazama. Neki uporniji, hrabriji, prolazili su kroz kanalizacionu cev.

Kako su problem bili, kao I mnogo puta do sada, imovinske prirode, jer vlasnica jednog vinograda nije dozvolila deo parcele, sve se "preselilo" na Upravni sud. Rešenje je pronadjeno tako, što je Piroćanac Žarko Ćirić, dozvolio da se deo njegovog poseda iskoristiu, što je omogućilo Koridoru da započne radove.

Teške mašine počele su da rade u ponedeljak, 12. oktobra. Sutradan, sa Ljubinkom Nikolić i dr Aleksandrom Djordjevićem, prošli smo prosečenim putem.

Ovog utorka, 20.oktobra, naš sugradjanin dr Aleksandar Djordjević otišao je do svog vinograda. Iskoristio je priliku da snimi trenutno stanje Jeste bilo problema zbog lošeg puta, jeste uradjeno u otežanim uslovima, ali, evo pogledajte. Zahvalni smo!  Da li su radovi zastali ili…

Kao i mnogo puta do sada, pozvali smo Dušana Mijuka, šefa Projekta Istok na Koridoru 10, da nam kaže kakva je dinamika radova i zbog čega je došlo do zastoja.  

Radovi su započeli u predvidjenom terminu, s obzirom na potpisani Ugovor sa Preduzećem Trejsi. Zbog zastoja je došlo, usled sprečenosti šefa gradilišta, koji je u medjuvremenu imao druge obaveze. U ponedeljak, 26.oktobra, nastavićemo radove. Planirano je da budu završeni do kraja godine. Neka ljudi ne brinu, poručio je Dušan Mijuk.