Novi toplovod

08. novembar 2012. 10:05 Gradska hronika Pirot Plus Online

Tehničke ekipe JP"Gradska toplana" trenutno rade na postavljanju cevi u okviru novog toplovoda u Ulici Vojvode Stepe. Radomir Mančić, tehnički direktor Toplane u izjavi za Plus radio kaže da je prvobitna koncepcija bila da se tu izgradi samo priključni toplovod za novoizgradjenu stambenu zgradu preko puta Vrtića Lane.

- Sagledavanjem situacije na terenu, doneta je odluka da se taj toplovod odredi kao magistralni, sa većim dimenzijama cevi i sa većim kapacitetom. Toplovod se radi sa tehnološki najsavršenijim cevima, kada je u pitanju termoizolacija, jer je u planu da se taj toplovod kasnije priključiti na glavni magistralni vod koji će povezati energane Senjak i ATP, u nekoj od narednih faza razvoja, kaže Mančić.

Grejna sezona počela je na vreme i nema smetnji u sistemima, kaže Mančić. Isporuka toplotne energije je redovna I stabilna, naravno u skladu sa aktuelnim dnevnim temperaturama vazduha. Medjutim problem I dalje postoji kod odredjenog broja stambenih zgrada. Reč je o neispravnim kućnim instalacijama, što prema Mančićevim rečima nije u nadležnosti Toplane. Bez obzira na to, tehničke ekipe pokušavaju da, iako to nije u njihovoj ingerencije, reše takve I slične probleme stanara.