Radovi na Koridoru 10 napreduju. Korov na Keju u Beg bašti, takodje!

30. jul 2018. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nedavno je naš novinar razgovarao sa Dušanom Mijukom, prvim čovekom na Koridoru 10 Istok. Bio je to presek dosadašnjih radova i najava trenutnih aktivnosti. Tragom tih informacija, juče smo snimili trenutno stanje.

Dušan Mijuk je objasnio zbog čega je zastoj na asfaltiranju deonice ispred tunela.

Evo u kojoj su fazi radovi na ovom delu Koridora. Na osnovu svega što smo snimili, otvoreni su kompleksni poslovi.

Bilo je mnogo polemike o menjaju toka Nišave izmedju Koridora i Srbija voda. Nišavi je na nekoliko mesta promenjen tok. Mijuk kaže da drugačije nije moglo, jer trasa Koridora i alternativnog puta to zahteva.

U Preduzeću Srbija vode nisu bili zadovoljni rešenjima i zbog toga su odustali od nekih obaveza koje su imali na prostoru od Gazele prema Tigru. Taj deo više ne održavaju, jer smatraju da je to sada plavno područje!

S posebnom pažnjom prate se radovi na mostu koji vodi na alternativni pravac. Mijuk je pomenuo da je na tom delu bilo zastoja , ali da se sada radi ubtraznim tempom.

I mi smo, naravno, snimili kako trenutno most i alternativni pravac ka Tigar tajersu izgleda. U odnosu na period od pre mesec dana, radovi su vidno napredovali.

Iako nismo planirali, kada smo se vraćali, prosto nas je nateralo da ponovo snimimo kako izgleda ,,nazovi Kej,, i prostor do Nišave. Kiše koje su pale, samo su ,,podigle ,, korov . Hteli smo da odgovorimo i na primedbu mladjih koji se kupaju u brzaku preko puta Škole Dušan Radović. Nedavno su videli kako iz odvodne cevi koja vodi sa prostora gde se zida ekološka zgrada, izlazi mulj i mutna voda. Sve je rečeno u snimku!

Bila je ovo još jedna priča, još jedan raport sa Koridora i Keja. Dobro je što se zaista vidi napredak u radovima, kao što nije dobro što je ova strana keja i dalje odbačena i još više zarasla u korov.

Za sada se niko ne oglašava. Kad se popravi vreme i deca krenu na kupanje, ne znam kako će se osećati. O rekreativcima, starijima koji šetaju i preskaču ogradu i da ne govorimo!

Valjda će se nešto dobro dogoditi!