Radnički sve mlađi! Trenira i 40-tak dece od 6 do 12 godina, tkzv. Predpetlići! Bravo!

16. mart 2022. 10:38 Sport Pirot Plus Online

Da ne budemo nepravedni. Pogotovo to nije lepo ako se radi o deci.

Danas se javio Andrej Raičević, fudbalski trener s licencom, bivši fudbaler Radničkog, i sin poznatog fudbalera Radničkog Raičevićem, koji je igrao onaj istorijski meč sa Crvenom Zvezdom.

Raičević je pozdravio naš tekst o mlađim kategorijama, ali je podsetio da u Klubu postoji i najmlađa generacija, to u tkzv. “predpetlići”

Deca su starosne kategorije od 6 do 10 godina. Treninzi se održavaju tri puta nedeljno i za vikend. Učestvovali su na MML. Od  aprila će početi da igraju u Far Play ligi  svake nedelje.

Dečica treniraju u Sali Osmi septembar kada nisu dobri vremenski uslovi. Treniraju i na terenu sa veštačkom travom kod bazena, a ponekada i na terenu Tanasko Rajić koji je manjih dimenzija što odgovara deci.
Raičević s ponosom kaže :

Do pre dva meseca imali smo petnaestak dece , a sada ih već ima preko četrdeset. Predsednik nam je obezbedio opremu identičnu kao i prvi tim. Kakva je to bila radost za mališane. Obezbedjeni su rekviziti , lopte i sve što je potrebno za rad. Na nama je da radimo vredno i profesionalno se posvetimo poslu i vratimo Radnički, kroz generacije koje dolaze na stari out, kaže Raičević.

S obzirom da je dece sve vise, podeljeni su u dve grupe.  Deca rođena 2011-2012. rade sa mojim mlađim saradnikom, profesorom  Mihajlom Marinkovićem, a deca 2013 i 2014. rade sa Raičevićem
Još jedna lepa priča iz Radničkog. Stanje se popravlja, očigledno.

Klub bi trebalo da posveti i to veću pažnju  napredovanju trenera kroz licence.

I dalje, ponavljamo stalno, da bi sve bilo profesionalno u pravom smislu, Radničkom su neophodni sportski direktor i rukovodilac mlađih selekcija