Radionica "Preduzimljiva i svoja"

02. septembar 2020. 09:58 Društvo Pirot Plus Online

Etno mreža i Grad Pirot, u saradnji s NALED-om i uz podršku ambasada Kanade i SAD, organizuje radionicu psihološkog osnaživanja žena “Preduzimljiva i svoja” koja će se održati u petak, 04. septembra 2020. sa početkom u 9 časova u sali Skupštine grada Pirota (Srpskih vladara 82).

Program će biti realizovan u vidu radionice i razgovora u grupi sa ciljem ličnog razvoja i usavršavanja koji treba da podstakne ekonomsko osnaživanje i društveno-ekonomsku afirmaciju žena.

Poziv upućujemo predstavnicima javne uprave, ustanova kulture i socijalne zaštite, civilnog društva, a posebno ženama iz zanatskih udruženja koje su u potrazi za podrškom i poslom i zainteresovane za saradnju s Etno mrežom.

Radionica je namenjena ženama koje žele da bolje upoznaju sebe, razumeju različite uticaje koji ih sputavaju, nauče kako da im se odupru i zastupaju svoja prava i potrebe i tako omoguće kvalitetnije i ispunjenije življenje.

Za sve učesnike koji isprate program u celosti obezbeđeni su sertifikati o završenoj obuci, kao i mogućnost za učešće u sledećoj fazi projekta sa Etno mrežom.    

Teme radionice:

-          Kako je kriza povodom epidemije COVID-19 uticala na vaš život (porodica, posao i drugo)?

-          Kako tradicionalna očekivanja i imperativi utiču na ženu da prihvati određenu ulogu i zanemari svoje potrebe, želje i interesovanja?

-          Kako da se žena odupre različitim pritiscima kao što su ekonomsko iskorišćavanje, obezvređivanje, stavljanje žene u inferioran položaj i nametanje uloge da bude uvek na usluzi svima?

-          Kako da se žena osnaži, da se poveže sa drugima, da zatraži pomoć od institucija, da se ekonomski osamostali, da se zauzme za sebe i napusti neprihvatljive oblike življenja?

Stručni predavači na radionici su: doc dr Vera Despotović, porodični psihotereapeut i specijalista medijacije i Jovan Ratković, pedagog i psihološki savetnik.

Zainteresovani treba da potvrde učešće na info@1000zena.rs do srede, 02.septembra u 17h.