Boban Nikolić: Lokalna samouprava ispunila obaveze za prodaju medija

20. jun 2015. 10:30 Društvo Pirot Plus Online

Mediji u državnom vlasništvu koji do danas nisu dostavili kompletnu dokumentaciju za privatizaciju izlažu se samogašenju do kraja ovog meseca, rekao Ivan Tasovac, ministar kulture, poručivši da će se država neopzivo povući iz vlasništva u medijima.

Boban Nikolić, član Opštinskog veća, kaže da kada je u pitanju JP Radio Pirot sva dokumentacija je obezbeđena i poslata.

- Agencija za privatizaciju sada treba da organizuje javno nadmetanje i prodaju. Ukoliko se u tome ne uspe ideja je da se 100% kapitala ili deo prenese na zaposlene, a ako se i u tome ne uspe zbog neusaglašenosti zakona onda je rešenje gašenje ili, eventualno, promena delatnosti koja bi u potpuno drugu funkciju stavila Radio Pirot i sve zaposlene, objasnio je Nikolić.

Lokalna samouprava je uradila sve što je bilo neophodno, a ujedno je i raspisala konkurs, s obzirom da se mediji sada finansiraju preko konkursa. Nikolić je naveo da Radio Pirot može da dobije subvencije za narednih nekoliko meseci ukoliko se njihov status ne reši.