Radijatori u Pirotu topli i pre zvaničnog početka sezone. Grejanje bez problema i bez povećanja cena do kraja godine

12. oktobar 2021. 10:44 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Redovni nedeljni sastanak pirotskih direktora javnih preduzeća sa gradonačelnikon i njegovim saradnicima ovog utorka održan je u prostorijama JKP "Gradska toplana". 

Svakog utorka, bez izuzetka, gradonačelnik Vasić okupi direktore kako bi izanalizirali rad i utvrdili planove za narednih sedam dana. Ujedno se i koordinira imeđu poslova koje svako od javnih preduzeća ima u svojoj nadležnosti.

Danas je kolegijum održan u Toplani, kako reče gradonačelnik, to je i logično jer je u ponedeljak počela grejna sezona u Pirotu. Vasić je tom prilikom podsetio na velika ulaganja u sistem daljinskog grejanja u našem gradu u prethodnih deset godina.

Grejanje u Pirotu, prema rečima gradonačelnika Vasića obezbeđeno je do kraja godine, po trenutnoj ceni. Cena grejanja stambenog prostora u našem gradu nije povećavana od 2013. godine. 

Energetska kriza je u svetu, nestašice energenata, drastično povećanje cena, kako i koliko će to uticati na situaciju u Srbiji videćemo već u decembru. Napominjem da povećanja cene grejanja u Pirotu zasiguno neće biti do kraja godine, rekao je Vasić.

Tople probe završene su krajem prošle nedelje, većih problema u sistemu nije bilo, rekao je Bratislav Ćirić, direktor Toplane. 

Imamo prijave građana da se problemi javljaju na unutrašnjim instalacijama, što je uobičajna situacija na početku svake grejne sezone. Telefoni za prigovore su otvoreni. Ekipe su na terenu, otklanjaju kvarove. Veće funkcionalne probleme nemamo, rekao je Ćirić. 

Gradonačelnik Vasić je napomenuo da predviđeni radovi u Srednjoj stručnoj školi još uvek nisu završeni i da će se nastava odvijati ovih dana na daljinu, a od naredne nedelje deca će nastavu imati u nekoj od pirotskih srednjih škola. 

Probleme sa isporukom toplotne energije korisnici mogu prijaviti dežurnim ekipama JKP "Gradska Toplana" na brojeve telefona:

ATP, BUJICA,SUD 064 89 79 307

ČEŠALJ  064 89 79 306

CENTRALA 064 89 79 305

CALL CENTAR 0800 001 004