Putarina od 1.januara na naplatnoj rampi Dimitrovgrad -190 dinara. Vlada odobrila poskupljenje iduće godine od 10 posto. Do Beograda za 800 dinara!

28. decembar 2017. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

Vlada Srbije dala saglasnost na predlog "Puteva Srbije" za cenu putarine, a naplata bi trebalo da počne u januaru sledeće godine. Vožnja novim deonicama auto-puta od Niša ka bugarskoj granici vozače automobila će koštati 190 dinara. Autobusi će plaćati 560 dinara, a teretnjaci 1.120 dinara.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dugačak je 86,9 kilometara. Preostali su još radovi u Sićevačkoj klisuri, putari angažovani na izgradnji deonice od tunela Bancarevo do Crvene reke, kao i na deonici od Staničenja do Pirota.

Svi vozači koji budu išli iz pravca Niša, od sledeće godine će putarinu plaćati samo na naplatnoj rampi Dimitrovgrad. Ova naplatna rampa biće smeštena na nekoliko kilometara pre graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj.

Polovinom septembra je za saobraćaj otvoreno 7,35 kilometara na deonici Staničenje - Pirot Istok, koja je ukupne dužine 16,64 kilometra, zatim deonica Pirot - Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada od 8,3 kilometra.

Vlada Srbije odobrila je poskupljenje putarine za 10 odsto, a nove cene će se primenjivati od subote, 7. januara, rečeno je danas agenciji Beta u Putevima Srbije.
Nove cene će se primenjivati od 7.00 časova u subotu, 7. januara 2017. godine.
Vlada je poskupljenje odobrila na sednici 30. decembra, na predlog Puteva Srbije, a odluka je obavljena u Službenom glasniku.
Putarina će od Beograda do Niša umesto 730 dinara, koštati oko 800 dinara.
Na deonici autoputa od Ljiga do Preljine od 1. januara je počela da se naplaćuje putarina koja iznosi 140 dinara.
Cena putarine nije menjana devet godina, a Putevi Srbije su zahtev za većom cenom uputili pre nekoliko meseci.