Put do Pakleštice, na Staroj planini, pod asfaltom VIDEO

28. jun 2016. 12:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Uprava grada Pirota nastavlja, ranije započete aktivnosti, asfaltiranje i uredjenje puteva ka svim selima na svojoj teritoriji. Pre pet godina asfaltiran je deo puta prema Pakleštici, jednom od najlepših i najatraktivnijih sela na Staroj planini, smeštenom na samom ulivu Visočice u Zavojsko jezero. Firma Trejsi izvodi radove i oni bi do kraja nedelje trebalo da budu završeni.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović, danas je obišao radove sa svojim saradnicima i predstavnicima Direkcije za izgardnju. On smatra da je ovaj put ne samo od interesa za meštane Pakleštice već kao osnovni preduslov za razvoj turizma i poljoprivrede.

Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju grada, takodje, kaže da se neće odustati od planova i nastojanja da sva sela na teritoriji grada dobiju asfalt.

Pakleštica je nakada bila odsečena od grada. Kasnije put koji je prosečen omogućavao je transport samo terenskim vozilom. Danas se i luksuznim automobilom može stići u ovo veoma lepo selo gde se kuće obnavljaju na obali jedne od najčistijih reka u Srbiji, Visočici.