Pušten u saobraćaj alternativni put od starog tunela prema Nišu

25. mart 2019. 13:30 Uncategorized Pirot Plus Online

Alternativni put koji povezuje Pirot i industrijsku četvrt grada sa autoputem, preko petlje Pirot – Zapad, od danas je u funkciji. Ovaj putni pravac je sastavni deo ugovora deonice Staničenje – Pirot , ukupne vrednosti oko sedamdeset pet miliona evra. Novoizgradjeni put je dužine dve hiljade sedamsto pedeset metara, a njegova vrednost je oko 2 miliona evra. Pored puta je uredjeno korito Nišave u dužini od oko 4 kilometra.

Direktor Sektora izgradnje u Preduzeću „Koridori Srbije“, Aleksandar Senić, kaže je ovo bila još jedna od zahtevnijih deonica jer se uredjivalo korito Nišave i gradio novi most na Nišavi. Zadovoljan je kvalitetom izvedenih radova i od danas je put u funkciji.

Alternativni put, kojim se od danas odvija saobraćaj, je od izuzetnog značaja za Pirot i Kompaniju „Tigar tajers“. Veliki broj teških kamiona više neće saobraćati gradom, kaže Milena Tošić, direktor Službe podrške u „Tajersu“.Ona je istakla dobru saradnju sa Koridorima, a Tigar tajers je u znak zahvalnosti donirao jedno ambulantno vozilo Pirotu.

Alternativni put ka petlji Pirot-Zapad, pored toga što je od velikog značaja za odvijanje saobraćaja, je i zaštitni bedem od poplava. Korito Nišave je preuredjeno u jednom delu, a očekuje se uskoro da i stara Deponija bude uklonjena što otvara mogućnost da ceo ovaj prostor bude uredjen i oplemenjen.