PU Pirot: U toku akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol dani bezbednosti”, do sada otkriveno 209 prekršaja

18. septembar 2023. 09:57 Gradska hronika Pirot Plus Online

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da u dane vikenda (15.09.2023 - 17.09.2023. godine) na teritoriji PU Pirot nije bilo saobraćajnih nezgoda.

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 16.09 – 22.09.2023. godine, u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije sprovodi se međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol dani bezbednosti” koja je usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i/ili psioaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, nepropisnog prevoza dece, prekršaja koji čine vozači motocikala i mopeda, kao i na druge prekršaje kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju. Imajući u vidu da se dana 20.09.2023. godine (sreda) obeležava dan bez poginulih lica u saobraćaju, kontrola saobraćaja će se sprovoditi tokom celog dana, u vremenu od 00,00 do 24,00 časa. U prva dva dana akcije otkriveno je ukupno 209 prekršaja, od toga 6 lica je zadržano u prostorijama PU Pirot, 3 lica zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola i 3 lica zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, u okviru projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” u zonama osnovnih škola do sada otrivena su ukupno 222 prekršaja.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da poštuju pravila saobraćaja.

*Saopštenje: Policijska uprava Pirot