PU Pirot: Jedan vozač pod dejstvom droge, dva zadržana zbog alkoholisanosti

03. jun 2024. 09:03 Društvo Pirot Plus Online

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da se u protekloj nedelji (27.05 - 02.06.2024. godine) na teritoriji PU u Pirotu, dogodilo 6 saobraćajnih nezgoda, od toga 1 sa povređenim licem, u kojoj je 1 lice zadobilo lake telesne povrede i 5 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U istom periodu od strane policijskih službenika saobraćajne policije Pirot, otkriveno je i sankcionisano ukupno 315 prekršaja, od kojih 103 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom, 50 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila, 10 prekršaja upotreba mobilnog telefona za vreme vožnje, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zadržana su 2 vozača u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave u Pirotu.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

*PU Pirot