Prvi upisni krug: Tehnička i Ekonomska škola popunile odeljenja VIDEO

07. jul 2013. 11:17 Društvo Pirot Plus Online

Na sajtu Ministarstva prosvete objavljeni su rezultati raspodele učenika za prvi upisni krug. U pet srednjih škola u Pirotu bilo je mesta za ukupno 588 učenika. Zvaničnici pirotskih škola nemaju iste ocene i komentare prvih rezultata.Prvi krug prošlo je 506 učenika.

Aca Božić, direktor Tehničke škole , koja je popunila sva odeljenja zadovoljan je rezultatom.On kaže da je čak 6o učenika ostalo “ispod crte” jer je kao prvu želju upisalo jedno od područja rada u ovoj školi.

Snežana Stefanović, vršilac dužnosti direktorke Ekonomske škole , iako je u u ovoj školi u prvom krugu popunjen traženi broj učenika, ističe da je smanjenje jednog odeljenja bilo pogrešno jer interesovanje učenika pokazuje da bi i to odeljenje bilo formirano.

U Gimnaziji izražavaju nezadovoljstvo , ne samo zbog toga što im nedostaje šest učenika, već i zbog ukidanja jednog odeljenja društveno jezičkog smera, za koje je, takodje bilo interesovanja. Dragana Pešić, sekretar Škole kaže da neće stati i da će uz podršku roditelja nastaviti da se bore za popunu oduzetog, petog odeljenja.

Iako se radi o specifičnim zanimanjima, Srednja stručna škola je u prvom krugu prošla bolje od očekivanja. Ovaj utisak saopštava i direktor Dragoslav Mančić koji očekuje da u drugom krugu bude formirano i treće odeljenje kojem nedostaje mali broj učenika da bi bilo popunjeno.

Ocenu iz Mlekarske škole nismo uspeli da dobijemo. U ovoj školi rezultati su ispod očekivanja. Za tri područja rada nedostaju 54 učenika.

Rezultate upisa možete videti ovde


Sutra i u utorak je upis učenika koji su prošli prvi krug.