Prvi prolećni bodovi VIDEO

20. mart 2013. 18:48 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok, 16. kolo Svilajnac Radnički - Radniči Pirot 1:2 (1:1)

Pirotski Radnički nadvisio je u svemu imenjaka i zasluženo osvojio bodove. Pobeda je utoliko vrednija, jer su domaći već u drugom minutu iz kornera postigli gol!

Posle primljenog gola fudbaleri pirotskog tima preuzeli su inicijativu, izveli šest kornera, ali bez prave prilike. Pravda je stigle tek u 45 minutu kada je Vlada Samardžić srušen u petercu protivnika. Stefan Manojlović bio je siguran realizator jedanaesterca – 1:1.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku bolje igre Piroćanaca. Miloš Nikolić pogodio je stativu i propustio još jednu priliku da sa pet metara zatrese mrežu protivnika. U izglednim prilikama bili su i Samardžić, Nikola Nikolić i Uroš Stojanov. Najefikasniji pirotski fudbaler u pripremama, Uroš Stojanov u 59. minut, posle preciznog pasa Vasića, plasirao je sa sedam metara u ugao i doveo svoj tim u vodjstvo. Bio je to gol za 2:1 i pobedu pirotskog tima.

Iako je njegov tim pobedio trener Mile Tomić nije bio zadovoljan odnosom prema igri nekih od fudbalera.

Radnički: Vujanac 8, Kostić 6, M Nikolić 7, Markov 7, Vasov (Deretić 7), Manojlović 7, Vasić 8, Mančić 7, N Nikolić 6(Spasić), Samrdžić 8, Dimitrov 6 (Stojanov 8).