Prvi školski dan šezdesete generacije prvaka OŠ "8. septembar"

01. septembar 2021. 09:47 Društvo Pirot Plus Online

U svim školama jutros se čulo zvono koje je označilo početak nove školske godine. Učenici, kojima je nastava počela u prepodnevnoj smeni, bili su na svojim mestima, srećni jer se ponovo vide u školskim klupama. Spremni su za nova znanja i učenje. U tome će im pomoći njihovi učitelji i nastavnici koji su ih danas dočekali. Prvi čas u novoj školskoj godini počeo je intoniranjem nacionalne himne u svim školama u SrbijI. 

Po tradiciji, za prvake su danas u školama organizovane prigodne svečanosti. Njima je ovaj dan zaista poseban. Prvi put sedaju u školske klupe. Došli su u pratnji roditelja, baka i deka, nasmejani, pomalo uplašeni, ali nestrpljivi da vide šta ih sve čeka.

Dvorište OŠ "8. septembar" ponovo je, posle letnje pauze, jutros bilo puno djaka. Onih najmladjih ponajviše. Na otvorenoj sceni bio je priredjen prigodan program upravo u njihovu čast.

Ovom prilikom direktorka škole Olgica Najdanović čestitala je godišnjicu postojanja i rada škole i poželela sreću, uspeh i ponajviše zdravlje 60. generaciji prvaka ove škole.

Pored direktorke prvake u Osnovnoj školi "8. septembar" pozdravio je i Bojan Ranđelović, gradski većnik za oblast vanprivrede.

Posle prozivke prvaka održan je kraći roditeljski sastanak na otvorenom.  

Škola “8. septembar” ove školske godine upisala je 119 prvaka, 106 prvaka raspoređeno u četiri odeljenja matične škole, 10 u Poljskoj Ržani i tri u Sukovu.