Prvi Festival sira i kačkavalja u Pirotu VIDEO

13. oktobar 2016. 08:30 Društvo Pirot Plus Online

U subotu, 15. oktobra, biće održan prvi Festival sira i kačkavalja, izložbenog i prodajnog karaktera. Ideja je da se od ove godine krene sa promocijom još jednog našeg lokalnog brenda, pirotskog kačkavalja, kaže Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot.

Festival će se održati u holu Doma vojske od 10 do 18 časova, a ukoliko vreme bude dozvolilo manifestacija će se održati na trgu ispred Doma kulture. Zlatkov je istakao da je partner manifestacije Mlekarska škola i da će oni tom prilikom posetiocima predstaviti proizvodnju đubeka koji je takođe poznat i tražen specijalitet. Ovom prilikom na Festivalu sira i kačkavalja predstaviće se oko 15 proizvođača mlečnih proizvoda.

Pored ovoga, Zlatkov je dodao da će prijave za peti Sajam peglane kobasice početi za nekoliko dana, a sam Sajam će imati dosta drugačiji sadržaj u odnosu na prethodne, manji broj izlagača i stroga pravila kojih izlagači moraju pridržavati, a koja su data u Pravilniku o proizvodnji poljoprivrednih proizvoda. Sajam pirotske peglane kobasice održaće se 21. i 22. januara u Hali Kej.