Prva premijerna predstava pirotskog Narodnog pozorišta „Strah“ u novoj sezoni. Socijalna drama, groteskne priče iz naše svakodnevice

14. februar 2020. 10:09 Kultura Pirot Plus Online

U punoj Sali Narodnog pozorišta u Pirotu sinoć je odigrana premijerna predstava, prva u novoj sezoni, pod nazivom „Strah-jedna topla ljudska priča“ u režiji Igora Vuka Torbice koji prvi put radi sa pirotskim ansamblom. Glumci Narodnog pozorišta u Pirotu, utisak je, lako su izneli jednu veoma ozbiljnu priču iz naše svakodnevice. Na šaljiv način sukobljavaju se sa svakodnevnim zgodama i nezgodama, a gledalac se lako da prepoznati u svemu tome. Izuzetan glumac, Aleksandar Radulović, koji je ovom predstavom obeležio svoj dvadesetogodišnji rad u Narodnom pozorištu u Pirotu, je svojevrstan narator, on vodi gledaoca kroz predstavu, ili priču, a i sam učestvuje u radnji. Otuđenost, neizvesnost, manipulacija rađaju strah koji rezultira ljudskom inertnošću i nesposobnošću da se izbori iz nevolja.

O tome kako je nastala predstava razgovaramo sa rediteljem Igorom Vukom Torbicom. On smatra da je predstava veoma teška, ali su glumci tačno i upečatljivo izrazili svoje uloge. Biće sigurno još bolje posle nekoliko odigravanja, smatra Igor Vuk Torbica.

Zoran Živković Žuća smatra da je glumačka ekipa uspela da pošalje odgovarajući impuls gledaocu, a ako je izazvana i određena nelagodnost onda je cilj postignut.

Aleksandar Radulović je davno želeo da sarađuje sa rediteljem Igorom Vukom Torbicom i želja mu se ispunila. Ova groteksna priča naišla je na dobar prijem publike i glumačko zadovoljstvo je tim veće.

Posle predstave glumci pirotskog Narodnog pozorišta i menadžment čestitali su svom kolegi, Aleksandru Raduloviću, dvadesetogodišnjicu rada u pirotskom Pozorištu i uručili prigodan poklon.