Prva “Jagnjijada” u Krupcu

20. april 2015. 08:45 Društvo Pirot Plus Online

U selu Krupac koje važi za jedno od najvećih sela u pirotskoj opštini, 25. aprila biće održana manifestacija “Jagnjijada”, najavio je direktor Turističke organizacije Pirot, Bratislav Zlatkov.

- Krupac je veliko selo koje ima te potencijale i zaslužuje jednu veću manifestaciju. Mi pomažemo organizaciju manifestacije, MZ Krupac i Udruženje “Vidlič” su organizatori Jagnjijade. Do sada je prijavljeno preko 10 ekipa, odličan program je pripremljen, tu su nekoliko vrste takmičenja, jagnje na ražnju, priprema pod sačem i u vurnji, biće takmičenje u pripremanju jagnjeće čorbice, podrobice i jagnjeće sarme. Od samog jutra počinje manjifestacija, a obzirom da je prva Jagnjijada videćemo kako će proći, nadamo se najboljem, rekao je Zlatkov.

Zlatkov kaže da se TOP trudi da u tom delu manifestacija kao što su Sajam peglane kobasice i Sajam staroplaninskih jela, bude i “Jagnjijada” jer je pirotsko jagnje nadaleko čuveno i zaslušuje da se veže za neku veliku manifestaciju kao što su prethodno pomenute.