Prva beba u 2020. u Pirotu rođena jutros, 2. januara. U porodilištu 10 bebica kojima su gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i direktor „Vodovoda“ , Zoran Nikolić, uručili novogodišnje poklone

02. januar 2020. 14:55 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Kao i prethodnih nekoliko godina, tako i ove, 2. januara gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i direktor JP“Vodovod i kanalizacija“ , Zoran Nikolić, obilaze porodilište Opšte bolnice u Pirotu i novorođenim bebama, odnosno njihovim majkama, uručuju prigodne poklone. Prva beba, zdrava i lepa devojčica, rodjena je jutros oko pola četiri, a odmah zatim još jedna. Porodilište je trenutno puno, ima deset bebica.

Broj rođenih beba u pirotskom porodilištu 2019. je približan broju iz 2018. godine kaže načelnik Službe ginekologije i akušerstva, dr Vladan Đurov. Prošle godine rođeno je 540 beba, što je pet manje u odnosu na 2018.

Ovo je dobar početak godine smatra gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić. Porodilište je puno, a grad će se i dalje truditi da stvara bolje uslove za život i materijalno pomaže roditeljima novorođenih beba.

Zoran Nikolić, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“, kaže da treba stvarati još bolje uslove kako bi se natalitet popravio, ali i sprečio odliv mladih is Srbije.

Direktor Bolnice, dr Goran Petrović, je zadovoljan što je pirotsko porodilište najbolje na jugu Srbije. To je svakako veliko priznanje, ali i obaveza da se u tom pravcu i dalje radi.