Protekli vikend u znaku takmičenja

25. mart 2013. 10:41 Društvo Pirot Plus Online

U OŠ “Dušan Radović” proteklog vikenda održano je Opštinsko takmičenje iz istorije i Okružno takmičenje iz informatike i računarstva. Slavko Ilić, direktor škole, kaže da su učenici postigli zadovoljavajuće rezultate. Iz predmeta informatika i računarstvo učenici su se takmičili u dve oblasti kaže Ilić.

-U kategoriji koja obuhvata učenike petog i šestog razreda, prvi je Aleksa Stefanović , učenik VI razreda škole „Vuk Karadžić“ , sa 70 poena, nastavnik ovog učenika je Zoran Radenković. Očekujem da ovaj učenik ide na Republičko takmičenje. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji je Ognjen Pejčić, učenik osmog razreda OŠ "8 septembar“ , predmetni nastanik je Olivera Veselinović – kaže Ilić.

Republičko takmičenje iz informatike i računarstva biće održano 20. aprila. Kada je reč o opštinskom takmičenjuj iz istorije, Iić kaže, da su učenici petog i osmog razreda ove godine nešto slabije uradili test.

-Kriterijumi su jasni i broj bodova određen za svako mesto. Tako da je treće mesto, i ujedno najbolji plasman od učenika petih razreda, obezbedio Vladan Vasić učenik OŠ „Sveti Sava“. Od učenika šestih razreda najuspešniji su Miloš Simić i Kosta Mladenović iz OŠ „Vuk Karadžić“, predmetni nastavnik ovih učenika je Monika Marinković. Od učenika šestih razreda uspeh je zabeležila i učenica šestog razreda OŠ „Sveti Sava“ Marjana Vacić, predmetni nastavnik je Davor Lazarević. Kod učenika sedmih razreda treće mesto, ali prvu u kategoriji ovih učenika je Jovan Nikolić učenik OŠ „Vuk Karadžić“ , nastavnik je Dalibor Golubović. I kod osmih razreda najbolji su Isidora Todorov, Sanja Petrović i Andrija Vučić, učenici OŠ „Sveti Sava“, predmetni nastavnik ovih učenika je Davor Lazarević – kaže Ilić.

Okružno takmičenje iz istorije biće održano 20. aprila u OŠ Dušan Radović.