Prosvetnim radnicima, timovima i aktivima škola dodeljena priznanja "Sveti Sava"

27. januar 2021. 13:40 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj sali Gradske skupštine danas su dodeljena godišnja priznanja u oblasti obrazovanja „Sveti Sava“. Priznanja sa zlatnikom, sa srebrnjakom i diplome dobilo je 10 prosvetnih radnika i pet timova i aktiva pirotskih osnovnih i srednjih škola.

Nagrade je uručio gradonačelnik Vladan Vasić, koji je u svom obraćanju svim radnicima u prosvetni i deci čestitao praznik. 

Sveti Sava kao slava u Srbiji je prvi put obeležena davne 1840. godine kada je i prvi put upotrebljeno školsko zvono u školama. Proslava školske slave, posle Drugog svetskog rata, je ukinuta da bi se sa tradicijom nastavilo 1989. Nagrade prosvetarima u Pirotu ustanovljene su 1989. godine, a od 2011. u ovoj formi, rekao je Vasić.

Nagrađenima je čestitala i Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu. 

Podeljeno je ukupno 15 nagrada.

Priznanja sa zlatnikom dobili su: Bojana Rančić, vaspitačica PU "Čika Jova Zmaj", Maja Sokolović, prof. razredne nastave OŠ "Dušan Radović", Goran Ignjatović, nastavnik fizike OŠ "Dušan Radović", Nina Jovanović, profesor fizike Gimnazije, Dragan Jovanović, profesor violine u Muzičkoj školi.

Priznanja sa srebrnjakom dobili su: Milena Cvetković, vaspitačica PU "Čika Jova Zmaj", Dragana Madić, nastavnica razredne nastave OŠ "8. septembar", Gordana Pejić, profesor hemije OŠ "Vuk Karadžić", Brankica Savić, profesor hemije Ginazije i Dragan Jovanović, nastavnik fizičkog vaspitanja Mlekarske škole. 

Diplome su dobili Tim vrtića Lane, Projektni tim "Mladfi čuvari Stare planine" OŠ "Vuk Karadžić", Tim za pisanje i realizacioju projekata Mlekarske škole, Aktiv nastavnika hemije Gimnazije i Aktiv nastavnika fizike OŠ "(. septembar".

U razgovaru sa nagrađenim prosvetarima čuli smo da im nagrada puno znači, pre svega kao podstreh za dalji rad i usavršavanje, dok je za neke to lep kraj radnog veka