Prošlog vikenda pirotska Mlekarska škola osvajala priznanja od Vranja do Novog Sada

14. maj 2019. 11:23 Društvo Pirot Plus Online

Vikend koji je za nama bio je, u svakom pogledu, bogat, sadržajan i uspešan za Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“.
Najpre su, u petak, mladi pekari svih razreda Mlekarske škole imali zapažen nastup u Nišu i Prokuplju. Iz Prokuplja su, sa tradicionalne „Pogačijade“ pored lepog druženja, razmena ideja i novih tehnoloških inovacija iz pekarstva, doneli i nagradu za osvojeno treće mesto u kategoriji najlepše aranžiranog stola. Priliku da učestvuju na ovoj lepoj manifestaciji imalo je deset najboljih učenika sa svojim mentorima Žarkom Stojanovićem i Marijom Antanasijević. Profesorka praktične nastave Danijela Đorđević Jovanović vodila je četvoro odabranih učenika na međunarodni festival mladih pekara Niš 2019. Tamo su prisustvovali radionici izrade ukrasa za slavski kolač i upoznavali se sa novitetima u pekarstvu.

Nakon toga, u subotu 11. maja izuzetan uspeh imali su i stanari doma pri Mlekarskoj školi koji su na Republičkoj sportskoj Domijadi u Vranju osvojili treće mesto u ekipnoj konkurenciji na takmičenju u stonom tenisu. Takođe, učenik Mlekarske škole Petar Petrović osvojio je treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Učenici su radili pod budnimokom mentora vaspitača Dušana Hristova i upravnika doma Milana Surlandžisa.

Кao kruna svega, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Mlekarska škola osvojila je dve velike zlatne medalje, dve zlatne medalje i plaketu za kvalitet proizvoda.

Nagrade je u ime škole preuzeo nastavnik – šef proizvodnje Aleksandar Mančić.