Promocijom knjige Ivane Dimić obeležen Dan Biblioteke

17. maj 2021. 19:14 Kultura Pirot Plus Online

U Čitaonici Narodne biblioteke Pirot, povodom Dana Biblioteke, održana je promocija knjige Ivane Dimić, pod nazivom “Sve u svemu”. Ivana Dimić je pisac, dramaturg i prevodilac. Autor brojih kratkih priča, drama, dramatizacija i TV scenarija.

U izjavi za medije autorka ističe da je knjiga nazvana po jednoj od priča u zbirci, a čitaocima poručuje da kroz knjigu mogu da vide dve stvari, književno relevantne. Jedno je kako se pisac razvija kao ličnost, a drugo kako postoje neke stvari koje su uvek iste, koje pretpostavljaju jedan književni stil, objašnjava Ivana Dimić. Inače, ona, kao pisac, obrađuje teme smrt i ljubav, jer, kako kaže, lično smatra da su sve teme u književnosti o ljubavi i smrti.

Ivana Dimić je dobitnik Ninove nagrade 2016. godine za svoj prvi roman ,,Arzamas”.

S obzirom da 17. maja Narodna biblioteka obeležava početak rada, direktorka Nadica Kostić istakla je da se stvari polako vraćaju u normalu i istakla kako je biblioteka radila u prethodnoj godini.

Kostićeva je ovom prilikom naglasila da nisu prestajali sa obogaćivanjem fonda biblioteke koji sada broji oko 80.000 naslova.