Proleće ! Gde se okrenete, gde su parkovi i zelenilo, tamo su radnici Komunalca! Bravo!

25. april 2018. 08:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Za samo nekoliko dana nakupile se teme! Ili to u Komunalcu rade bez zastoja, ili mi želimo da sve znate, tek, danas smo ponovo krenuli da budemo na licu mesta. I dalje smatram da je ovaj naš posao na terenu i da ,,saslušanja,, gostiju u studiju često predstavljaju liniju manjeg otpora.

Jeste bilo pretoplo, jeste su se i godine nagomilale, ali pravi izazov za novinara je izlazak na teren i materijali sa ,,spoljnih,, dogadjaja.

Rekoh nakupilo se. Pisali naši sugradjani, pratimo sredjivanje kanala oko Gradića, uredjenje dečije igraonice u Parku kod Kalea, radove na zelenim površinama i parkovima u gradu.

Najpre smo snimili izuzetno teške radove na čišćenju kanala. Ostalo je još malo blata i mulja da se ukloni.

U Parku gde se radi igraonica, zatekli smo dečicu iz Dečijeg vrtića. Sve je izgledalo prelepo. Ovde je proleće najlepše, još kada su i deca tu!

U Parku, a gde bi nego na terenu, zatekli smo Bobana Tolića, direktora. Rekoh nakupile se teme. Preneli smo i predlog našeg sugradjanina da se ukloni ono smeće pored Nišave na Keju prema Poljskoj Ržani. Pitali smo i o drugim aktuelnostima.

Ovo je vreme za radove u parkovima i zelenim površinama. Gde se radi, šta. Nada Avžner se upravo vratila sa terena. Pronašli smo je u parku Komunalca.

Jeste bilo pretoplo. Ali smo krenuli. Najpre park kod Železničke stanice.

Potom jedna od brojnih zelenih površina u Tigrovom naselju, Samo što je pokošena.

U povratku, svratili smo u jedan od, takodje, najlepših i najuredjenijih parkova. Izmedju zgrada preko puta Distribuciuje i Keja. Radnice u zelenom sadile su prelepe milovanke, ,,dan i noć,, kako ih zovu. Park predivan.

I na kraju, nismo mogli a da ne zabeležiimo. Izašli smo iz teme, ali neka se vidi. Radi se na uredjenju trotoara u Takovskoj, evo neka ostane trag! Mogli smo da snimimo i radove u Tehničkoj školi, ali, više se nije moglo. A i pretoplo je. Sutra!

Eto, ovo je današnji raport. Jeste da je snimano i razgovarano u najgore vreme, oko 12 časova, ali dogadjaji ne biraju ni sat ni mesto.

Ako ćemo da radimo po savesti. Zar ne !?