Projekcija dva autorska filma učenika Škole "Dušan Radović"

28. novembar 2019. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Predviđenim programom obeležavanja dana Osnovne škole "Dušan Radović" sinoć je u školi organizovana projekcija dva autorska filma članova Učeničkog parlamenta.

Filmovi su urađeni u prošloj školskoj godini i na njima je radila grupa učenika šestog, sedmog i osmog razreda škole uz podršku nastavnika.

Pre početka projekcije razgovarali smo sa učenicima koji su učestvovali u realizaciji. Filmovi se bave vršnjačkim nasiljem i nasiljem preko interneta. Janko Stefanović i Luka Mitić, akteri kažu da su teme aktuelne i da šalju poruku vršnjacima kako treba da se ponašaju u situacijama kada su suočeni sa nekim vidom nasilja.

Direktorka Škole Nataša Branković istakla je tom prilikom da škola treba da bude sredina u kojoj će deca da se osećaju sigurno i zaštićeno. Ovo je još jedan doprinos borbi protiv nasilja

Direktorka je u nastavku programa najpre pozdravila prisutne učenike, nastavnike i goste, a zatim uručila knjige učenicima koji su realizovali oba filma.

Pre same projekcije filmova psigolog škole Jovana Krasić razgovarala je sa učenicima o temi nasilja a zatim je prikazana i prezentacija vezana za ovu temu.

Ceklonedeljni program obeležavanja 55 godina postojanja i rada Škole "Dušan Radović" završava se u petak, 29. novembra, svečanom akademijom u Domu kulture.