Projekat "Superškole" - Učenici iz Sarajeva uzvratili posetu vršnjacima Tehničke škole

15. septembar 2023. 11:34 Društvo Pirot Plus Online

Ove nedelje Tehnička škola Pirot bila je domaćin učenicima i profesorima Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, u okviru projekta “Superschools” (Superškole).

Ovo je druga razmena između dve škole. U maju su učenici i profesora iz Pirota boravili u Sarajevu, a ovoga puta su oni bili u uzvratnoj poseti. Današnjim aktivnostima se projekat privodi kraju.

Pored rada u školi, gosti iz Sarajeva su imali priliku da se upoznaju sa gradom i znamenitostima.

U završnim aktivnostima koje su realizovane danas u Tehničkoj školi bili su uključeni i korisnici Dnevnog boravka Udruženja za pomoć MNRL Pirot.

Govoreći o utiscima i detaljima projekta, profesorka istorije u Tehničkoj školi Pirot, Milica Ćirić, istakla je da su deca uživala u druženju i da je ovo vršnjačko učenje njima veoma značajno.

Profesorka iz škole u Sarajevu, Maša Omerbašić, ističe da su zadovoljni, Pirot je odličan domaćin i nose pozitivne utiske.  

Profesorka Nermina Mojazinović kaže da se razmena sprovodi pod pokroviteljstvom organizacije “RYCO” i da je ovo izuzetan vid saradnje i rada sa decom. Ovo je razmena gde se razbijaju prerasude i stereotipi i uči mnogo toga, poručila je profesorka Nermina.

Lamija Fazlagić, učenica iz Sarajeva navela je šta su sve obišli u Pirotu i naglasila da su ih domaćini lepo dočekali.

Anđela Paunović, učenica Tehničke škole, kaže da je zadovoljstvo što su imali priliku da se ponovo druže sa vršnjacima iz Sarajeva, s obzirom da odatle nose lepe uspomene.

Nađa Stanković, još jedna učenica Tehničke škole, rekla je da joj je veoma drago što je učestvovala u ovom projektu u okviru kojeg je mnogo toga naučila.

Neda Mitrović, psiholog u Udruženju MNRL Pirot, osvrnula se na aktivnosti koje su zajedno realizovali ovih dana i istakla da se videlo da reazlika ne postoji, da su ovo deca velikog srca, prihvatili su njihove korisnike kao sebi ravne i nastalo je mnogo zajedničkih radova.