Projekat Doma zdravlja Pirot "Zajedno do zdravlja" među 83 podržana od strane Ministarstva zdravlja i Svetske banke

03. decembar 2019. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

U petak, 29. novembra, u okviru realizacije projekta Doma zdravlja Pirot „Zajedno do zdravlja“, koji će biti finansiran putem grantova za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite iz sredstava „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ i „Dodatnog finansiranja za drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ Ministarstva zdravlja i Svetske banke, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručio je ugovor o finansiranju i realizaciji projekta direktoru DZ Pirot dr Radovanu Iliću u vrednosti od 3.500.000 dinara.

Dom zdravlja Pirot je jedan od 83 doma zdravlja koji su dobili ugovore o bespovratnim finansijskim sredstvima ukupne vrednosti 270.000.000 dinara. Planirano je da sprovođenje projekta u domovima zdravlja počne u decembru 2019. i traje 12 meseci.

Finansijska pomoć omogućiće DZ Pirot da osnaži sopstvene kapacitete za javne edukativne kampanje i zdravstveno promotivne aktivnosti kao i za nabavku dodatnog materjala i pribora potrebnog za pružanje preventivnih zdravstvenih usluga na terenu, kako bi se na što bolji način odgovorilo potrebama radno aktivnog stanovništva i pružile ciljane, bolje i kvalitetnije usluge.