Proglašenjem najboljih pirotskih sportista otvorena Božićna škola sportova. Simona Tančić i Uroš Mijalković sportisti godine

01. februar 2020. 22:50 Sport Pirot Plus Online

U prepunoj Hali “Kej” u Pirotu večeras je otvorena Božićna škola sportova. Kada je pre četrnaest godine prvi put održana u Pirotu imala je tek petnaestak programa, ali je i tada okupila veliki broj dece osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta. Iz godine u godinu masovnost je rasla u svakom pogledu. Sada će učenici škola iz Pirotskog okruga, ali i iz drugih gradova Srbije ako su za vreme raspusta u Pirotu, imati na raspolaganju 68 programa. Svi sportski objekti i tereni su učenicima na raspolaganju. Na zvaničnom otvaranju prisustnima su se obratili direktor Sportskog centra u Pirotu, Nenad Đorđević, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i promoter Škole, proskavljeni odbojkaški as, Vladimir Vanja Grbić. Veliku pažnju učenika, pogotovo onih najmlađih privukli su populani jutjuberi i Haos animatori.

Posle zvaničnog programa Božićne škole sportova razgovarali smo sa ovogodišnjim promoterom Škole, Vanjom Grbićem, gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem i direktorom Sportskog centra, osnivačem Škole, Nenadom Đorđevićem

Večeras su proglašeni i najbolji u pirotskom sportu za 2019. Godinu. U kategoriji pionira najbolji su: Iva Mančić ( KRG Sirene),  Ognjen Antić(BK Pirot),Branka Petrović(ŽOK Pirot), Marko Manić (KK Pirot), Sofija Jovičić (DŽK Pirot), Vuk Manić (Ašihara Tigrovi) i Mila Nikolić (GK Soko).

U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili: Maša Džunić (ŽFK Jedinstvo), Jelena Stojanović (ŽRK Pirot), Milica Golubović (GK Soko), Nemanja Pešić ( SSK Stara planina), Vuk Vasić (KK Pirot), Saša Nikolić (BK Pirot).

Najbolja ekipa u prošloj godini je FK”Radnički”, a pehare su dobili i KK Pirot i ŽKK Gimnazijalac Tigar (kadetkinje)

SK “Mladost” dobitnik je specijalne nagrade za učešće na LOI S. Olimpijade.

Za sportsko dostignuće u prošloj godini pehar je uručen odbojkašici Mili Đorđević.

Za najbolje sportiste u prošloj godini proglašeni su Simona Tančić i Uroš Mijalković, a pehare su dobili i Nina Vasov, Jovana Veljković, Marko Kostić i Miloš Spasić.