Profesorke Ekonomske škole Pirot, Dina Tričković i Anđela Ćirić, učestvovale u aktivnosti Erazmus + projekta u Sofiji

10. novembar 2021. 11:50 Društvo Pirot Plus Online

Ekonomska škola Pirot učestvuje u projektu “Zelene veštine za ekološki svesnu omladinu – obuka za mlade”, koji se realizuje preko programa Evropske unije Erazmus +. Cilj projekta je profesionalni razvoj omladine i njihovo učešće u borbi protiv klimatskih promena, primena inovativnih ekoloških pristupa i prakse, kao i promocija zaštite životne sredine. Ovo je prilika za učesnike projekta da razviju “zelene veštine“, da unaprede svoj rad promovišući ekološki održivo i odgovorno ponašanje mladih u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Kompletna realizacija projekta traje šest meseci, a glavna aktivnost održana je prošle nedelje u Sofiji, od 31.10. do 06.11.2021. godine. Ova aktivnost podrzumevala je mobilnost učesnika i obuku sa 35 učesnika iz 15 organizacija, među kojima su bile i dve profesorke Ekonomske škole Pirot, Anđela Ćirić i Dina Tričković.

Profesorka informatike Anđela Ćirić ističe da Ekonomska škola treći put učestvuje u Erazmus projektima. Ovo je, prema njenim rečima, fenomenalno iskustvo, a prijateljstva i poznanastva koja se ostvare tokom realizacije aktivnosti svakako obogaćuju projekat.

Dina Tričković, profesorka ekonomske grupe predmeta, istakla je da je ovo bilo prelepo iskustvo za njih i navela koje aktivnosti su realizovali u Sofiji.

Pored predstavnika Ekonomske škole Pirot, u projektu učestvuju i predstavnici iz sledećih zemalja: Španije, Portugalije, Gruzije, Letonije, Estonije, Turske, Rumunije, Ukrajine, Severne Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

*Foto: Ekonomska škola Pirot