Problemi prilikom zamene javne rasvete, uobičajni, ali i očekivani. Nove svetiljke usmerenije na kolovoz i trotoare

02. avgust 2021. 13:12 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovih dana veliki broj vas javio nam se zbog problema sa javnom rasvetom. Problemi su bili različite prirode. Da li je potrebno malo vremena da se naviknemo, tek veliki broj vas javio se komentarišući kvalitet osvetljenja. 

M.B. 

Nikako osvetljavaju samo ispod samih bandera

M.Đ.

Paje Jovanovica ne rade nekoliko noci. Ustvari nisu ni proradile od kad su ih zamenili.

M.N.

U 7. juli su stavili dobre svetiljke posle renoviranja

S.S.

Ulica Treci puk. Večeras

To je bio povod sa o svim ovim problemima razgovaramo sa Bojanom Ivkovićem, gradskim energetskim menadžerom

Zadovoljni smo dinamikom, zamena ide prema utvrđenom planu. Problemi koji se javljaju mogu da se svrstaju u dve osnovne grupe. Jedno su prblemi koji se odnose na sam sistem javne rasvete koji se sada prvi put sagledava u potpunosti. Druga grupa problema odnosi se na funkcionisanje samog sistema. Ono što je generalno naša ocena jeste da postupak ide vrlo dobro i po obimu i po kvalitetu, naravno uz probleme koji se javljaju ali i rešavaju. Apelujem na sugrađane da svaki problem prijave, kaže Ivković. 

Generalno jedna od osnovnih zamerki jeste da je nova javna rasveta slabija. Mogu da kažem da je sada rasveta skoncentrisanija na javne površine odnosno kolovoz i trotoare, dok je stara rasveta imala veliko rasipanje i prema objektima i prema dvorištima. Pravi utisak dobićemo tek kad sistem bude instaliran u punom kapacitetu, istakao je Ivković. 

Sve sugestije i primedbe građani mogu slati na mejl energetika@pirot.rs

Rok za završetak celokupne zamene je 10. oktobar.