Privrednicima prezentovana Evropska mreža preduzetništva VIDEO

12. decembar 2014. 13:40 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj Sali SO Pirot održana je prezentaciji Univerziteta u Nišu pod nazivom “Internacionalizacija malih i srednjih preduzeća putem projekta Evropska mreža preduzetništva”.

Evropska mreža preduzetništva (Enterprise Europe Network - EEN) je najveća evropska mreža za podrške poslovanju koja nudi veliki izbor usluga za mala i srednja preduzeća u Evropi i šire. Prisutna je u 50 zemalja i okuplja preko 600 partnerskih organizacija.
Dr Vladislav Marjanović, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, kaže da je glavni cilj povezivanje malih i srednjih preduzeća iz Srbije sa preduzećima iz Evropske Unije, zemalja bivših jugoslovenskih republika, Turske, Ruske

Federacije i ostalih članica mreže. Usluge mreže klijentima su besplatne – mrežu finansira Evropska komisija i Vlada Republike Srbije.

Goran Stamenović, pomoćnik predsednika Opštine za privredu kaže da je prezentacija organizovana kako bi se, i na ovakav način pomoglo malim i srednjim preduzećima, koje rade na području opštine Pirot

Na prezentaciji je predstavljena i pomoć prisutnim MSP u pronalaženju poslovnih partnera u Evropi, u smislu popunjavanja poslovnih profila firmi, odnosno kompanija za uključivanje u bazu EEN Mreže, koja nudi mogućnosti povezivanja sa poslovnim partnerima iz inostranstva, informacije o potencijalnim tržištima, organizovanje poslovnih susreta sa inostranim partnerima u zemlji i inostranstvu, posete sajmovima i događajima.