Pripreme za predstojeću školsku godinu

21. avgust 2014. 07:32 Društvo Pirot Plus Online

U školama se održavaju sednice nastavničkog veća i praktično počinju pripreme za predstojeću školsku godinu.U Gimnaziji će i ove godine pre početka školske godine biti organizovani časovi odeljenske zajednice. Prema rečima direktora škole Bratislava Krstića, ovi časovi biće u petak 29.avgusta.

-Učenici I i III razreda imaće čas odeljenske zajednice u petak 29.avgusta u 8h, dok će učenici II i IV razreda te časove imati istog dana u 10h. Tom prilikom učenici prvog razreda upoznaće svoje odeljenske starešine, učenici svih razreda dobiće raspored časova, tako da u ponedeljak 1. septembra počinje nastava. Za učenike I i III razreda nastava će u ovoj školskoj godini početi u prepodnevnoj smeni, dok će zaučenike parnog razreda to biti u drugoj smeni-kaže direktor Krstić.

Tokom letenjeg raspusta u školi su realizovane planirane aktivnosti.

-Posao koji smo uradili tokom letnjeg raspusta, a bilo je prilično urgentno to je zamena limarije na glavnoj zgradi i svih oluka odnosno vertikala. Trenutno radimo na uređenju dvorišta i objekata koji su u sklopu dvorišta -kaže Krstić

Danas je u Gimnaziji organizovano i polaganje poravnog ispita za učenike koji nisu dobili prelazne ocene. Što se tiče problema tehnološkog viška sa kojim se suočavaju sve škole u Srbiji, s obzirom da je smanjen broj odeljenja za 300, u Gimnaziji nema nastavnika koji će ostati bez norme, kaže direktor Krstić, i dodaje da će nastavnicima ove škole koji nemaju punu normu dodatna norma biti obezbeđena u drugim školama u Pirotu ili susednim opštinama u Okrugu.