Pripreme učenika za takmičenja i prijemni ispit

10. april 2014. 07:38 Društvo Pirot Plus Online

Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole, kaže da pored ovih aktivnosti škola utvrđenih planom i programom organizuju se i pripreme učenika za predstojeća republička takmičenja kao i pripreme za prijemni ispit za upis na fakultet.

-U ovom periodu zaokupljeni smo pripremom učenika za republička takmičenja. Kako smo stručna škola, u području rada hemije pripremamo 4 učenika za republičko takmičenje iz hemije koje će biti održano početkom maja. S druge strane naši profesori pripremaju učenike za polaganje prijemnog ispita za fakultete, uglavnom su to hemija i stručni predmeti. Aktivnosti se uglavnom organizuju subotom. Mi smo mala škola i imamo manji broj učenika odakle možemo da vršimo selekciju za takmičenja, ali smo zadovoljni naši učenici redovno učestvuju na takmičenjima iz hemije i postižu zapažene rezultate-kaže Mančić

Kada je reč o predstojećem upisu Mančić kaže da ne očekuje promenu Plana upisa tako da će broj učenika i odeljenja ostati na prošlogodišnjem nivou. U školi su zastupljena dva obrazovna profila u području rada hemije i nemetala kaže direktor škole.

-To su dva odeljenja, tehničar za polimere i tehničar za zaštitu životne sreidne. Imamo i jedno odeljenje u području rada lične usluge to je ženski frizer. Imali smo zahtev da ove godine umesto frizera treće odeljenej bude tehničar za kozmetičku tehnologiju, međutim dobili smo obaveštenje od nadležnog ministarstva da se ovaj profil koji je bio u ogledu ukida, tako da smo na planu upisa ostali sa tri pomenuta odeljenja. Konkurs za upis izlazi početkom maja kada ćemo konačno znati šta će biti zastupljeno od profila –dodaje Mančić.

Srednja stručna škola danas i sutra biće domaćin profesorima i učenicima iz profesionalne gimnazije za ekologiju i biotehnologiju “Prof. dr Arsen Zlatarov” iz Sofije. Za vreme dvodnevnog boravaka učenici će prisustvoati časovima i radionicama i posetiće i fabriku za dobijanje proizvoda od reciklata Tigar A.D.