Prijem za učesnike Medjunarodnog folklornog festivala. Gradonačenik Vladan Vasić: Hvala što ste deo naše kulturne manifestacije

09. avgust 2019. 13:43 Kultura Pirot Plus Online

Danas je u Svečanoj sali Skupštine grada upriličen prijem za učesnike 15. Međunarodnog folklornog festivala. Na Festivalu, koji je počeo u sredu 7. avgusta učestvuju ansambli iz Čilea, Francuske, Madjarske, Jermenije, Grčke, Bugarske i naš ansambl Doma kulture.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor Doma kulture Miško Ćirić. On je, najavljujući gradonačelnika Vladana Vasića, istakao da bez pomoći Gradske uprave ovaj Festival ne bi mogao da bude održan. Ćirić se zahvalio svim učesnicima koji su došli u Pirot, medju kojima ima onih koji dolaze iz veoma udaljenih zemalja.

Gradonačelnik Vladan Vasić poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima festivala. Gradonačelnik je istakao nekoliko detalja o Pirotu po kojima je prepoznatljiv.

Posle obraćanja domaćina i gosti su se zahvalili na gostoprimstvu ističući da su jako lepo primljeni i da im se svidja i Festival, grad i ljudi.

Po tradiciji ovo je bila prilika i da domaćini i gosti razmene poklone i da se fotografišu.

Festival se završava sutra, u subotu 10. avgusta koncertom na Omladinskom stadionu i vatrometom.