Prijem povodom 70 godina postojanja pozorišta VIDEO

03. decembar 2014. 11:52 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot, na samom početku prijema pozdravio je prisutne i čestitao predstavnicima Narodnog pozorišta Pirot sedamdesetogodišnjicu postojanja i rada. Predsednik je izrazio zahvalnost svim glumcima i direktorima koji su učestvovali u stvaranju pozorišta i istakao je da se svi možemo ponositi dasadašnjim postignutim rezultatima pozorišta.

Direktor Narodnog pozorišta Pirot, Gradimir Filipović, ovom prilikom je rekao da mu je čast što je na čelu ustanove koja svih 70 godina nije prestajala sa radom i sada obeležava jedan veliki jubilej. Filipović je prisutne potsetio na početke pozorišta u Pirotu i istakao da je pozorištu od svih uspeha do sada, sa raznih festivala i gostovanja, najveći taj što je svih ovih godina opstalo.

Dragoljub Aleksić, bivši direktor pozorišta, obratio se prisutnima objašnjavajući da je u pirotskom pozorištu oduvek bilo problema, ali da su umeli da ih rešavaju i da će ih rešavati i sada i nadalje uz pomoć lokalne samouprave. Prema njegovim rečima, bilo je i uspona i padova, a dosadašnje funkcionisanje pozorišta objasnio je izrekom "preko trnja do zvezda".