Prijem kod gradonačelnika Pirota za učesnike Međunarodnog folklornog festivala

09. avgust 2023. 13:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U skupštinskoj sali Grada Pirota upriličen je tradicionalni prijem za učesnike Međunarodnog folklornog festivala. Gradonačelnik Vladan Vasić pozdravio je predstavnike gostujućih ansambala i poželeo im da se lepo provedu u Pirotu.

Gosti su preneli pozitivne utiske i imali sve reči hvale za gostoprimstvo.

Posle zvaničnih obraćanja usledila je razmena poklona i fotografisanje.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić je istakao da je njihova ideja pre 18 godina bila da omoguće ljudima iz Pirota da vide predstavnike drugih zemalja, upoznaju njihovu kulturu, ali i oni našu. Ono što su zamislili, u potpunosti su ostvarili, kaže Vasić.

Miško Ćirić, direktor Doma kulture, objašnjava da se svake godine trude da pre svega kroz igru gosti upoznaju naš grad i ljude. Ćirić se osvrnuo na jučerašnji dan festivala ističući da je bilo mnogo naroda i pozvao sugrađane da dođu na festival, koji traje još dva dana.

Predstavnici ansambala iz Slovačke, Kolumbije, Gruzije i Bugarske veoma su zadovoljni gostoprimstvom, dopadaju im se grad, ljudi, hrana i sve ono što su videli.

Podsećamo, 18. Međunarodni folklorni festival traje do 10. avgusta. Defile učesnika biće večeras i sutra od 19 časova. Kretaće se od Muzeja Ponišavlja ulicama grada do Omladinskog stadiona.

Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.