Prijavljivanje za vakcinaciju medijskih radnika i radnica

16. januar 2021. 17:29 Društvo Pirot Plus Online

Sekretarijat Nezavisnog novinara Srbije poslao je danas svojim članicama informaciju o vakcinaciji zaposlenih u medijima:

Drage koleginice i kolege,

danas smo dobili informaciju iz kabineta premijerke Ane Brnabić da su medijski radnici svrstani su u prioritetne grupe za imunizaciju od korona virusa. Planirano je da vakcinacija krene u toku naredne nedelje.

Neophodno je da pošaljete ime, prezime, JMBG, kontakt email i kontakt telefon,  na adresu : press@gov.rs do ponedeljka u 12 sati.  U prilogu vam šaljemo i tabelu u koju možete uneti sve neophodne podatke i poslati na pres kancelariju Vlade RS. Pored toga obavezno je da se svako pojedinačno prijavi na portal eUprave gde će izabrati vrstu vakcine koju žele da prime.

Kriteriji o prioritetnim medijskim radnicima nisu dostavljeni u informaciji koju smo dobili i to je ostavljeno na samim redakcijama da odrede. Prenosimo vam deo imejla iz Kabineta premijerke koji se odnosi na pripritere u
vakcinaciji medijskih radnika:


"Molimo medije da ne prijavljuju sve svoje zaposlene, nego ljude koji su neophodni za nesmetano funkcionisanje redakcija.  Verujem da ćete biti racionalni. Svako od prijavljenih će biti obavešten o datumu i lokaciji gde će biti sprovedena" kaže se u dopisu.


Srdačno,
Sekretarijat NUNS - a