Prijavljivanje za Besplatnu školu za fudbalske sudije u toku. Marko Ćirić: Postanite deo našeg tima

06. februar 2024. 10:03 Sport Pirot Plus Online

Stručna strukovna organizacija sudija Fudbalskog saveza grada Pirota i Pirotskog okruga organizuje Besplatnu školu za fudbalske sudije.

Marko Ćirić, sudija Srpske lige i predsednik Stručne strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza grada Pirota, kaže da se besplatna škola organizuje dva puta godišnje, a mogu da se prijave svi zainteresovani od 16 do 26 godina. Ovom prilikom Ćirić je pozvao zainteresovane da se prijave i postanu deo njihovog tima, kao i da vide fudbal iz njihovog ugla.

Iskustvo nije potrebno, poručuje Ćirić.

Konkurs je otvoren do 25. februara. Prijavljivanje zainteresovanih kandidata je telefonom ili elektronskim putem preko Google upitnika.

LINK

Ovom prilikom Marko Ćirić je istakao da dele problem svih školskih društava, s obzirom da deca sve manje žele da učestvuju u sportu. Sa tim u vezi, pre nekoliko godina nisu imali dovoljan broj sudija da pokriju Gradsku i Okružnu ligu, dok je sada situacija bolja.

Na osnovu ranijih iskustava Ćirić kaže da od broja prijavljenih za Besplatnu školu fudbalskih sudija, polovina ostane da sudi. Iako posao nije lak i pun je izazova, kada se zavoli sve ide mnogo lakše, poručuje Ćirić.