Prijava za upis vaspitača počinje 22. juna, za master program 6. jula

02. jun 2020. 14:44 Društvo Pirot Plus Online

Prošle godine 31. maja Visoka škola u Pirotu i dve visoke škole iz Vranja i Niša su integrisane u Akademiju tehničko – vaspitačkih strukovnih studija, ali zbog određenih administrativnih procedura škola ove godine prvi put nastupa kao deo akademije. Rukovodilac Odseka Pirot prof. dr Emilija Popović rekla je za Portal Plus onlajn da je ovih dana raspisan konkurs za upis na osnovne i master studije, a po prvi put kandidati mogu da se prijavljuju i online.

Prema rečima dr Emilije Popović, kandidati koji se prijave online na sam dan polaganja prijemnog ispita imaće i proveru govornih i muzičkih sposobnosti. Prijava kandidata realizovaće se 22., 23. i 24. juna i u Pirotu i u Nišu u Visokoj tehničkoj školi, a 26. juna je prijemni, takođe, i u Pirotu i u Nišu. Prijava za master program održaće se 6.,7. i 8. jula, a 10. jula biće objavljena preliminarna rang lista. Broj budžetskih mesta ove godine smanjen je sa 60 na 45.

Rukovodilac Odseka Pirot dr Emilija Popović nedavno je imenovana i za pomoćnika predsednika Akademije za nastavu i akreditaciju za sva tri odseka.

Danas je u prostorijama Visoke škole održana sednica. 

Još jedna novina, koju je ovom prilikom najavila dr Emilija Popović, je organizacija svečanosti povodom uručenja diploma svršenim studentima koja će biti održana 17. juna u Pirotu.