Prigodnom svečanošću Dopisništvo RTS-a u Pirotu obeležilo tri decenije od osnivanja

29. jun 2019. 17:30 Društvo Pirot Plus Online

Prošlo je 50 godina od prvog televizijskog izveštavanja sa ovog područja i 30 godina od osnivanja Dopisništva RTS-a u Pirotu. Povodom ova dva značajna jubileja Dopisništvo RTS-a upriličilo je, u prostorijama Privredne komore Pirot, koktel za svoje kolege i saradnike.

Kada smo juče razgovarali sa šefom Dopisništva, Majom Mijalković, rekla je da je Pirot bio jedan od prvih pet gradova koji su imali dopisnike, a prvi dopisnik u našem gradu bio je Tomislav G. Panajotović.

Panajotović je prisustvovao koktelu i na samom početku obratio prisutnima ističući da je postao dopisnik 1968. godine i da je pirotsko dopisništvo jedno od najboljih u Srbiji.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, čestitao je jubilej Dopisništvu i zahvalio na svim dosadašnjim izveštavanjima i poželeo da traju što duže.

Šef Dopisništva u Pirotu, Maja Mijalković, pozdravljajući goste rekla je da je mnogo vremena prošlo, menjali su se uslovi rada, prostor i tehnika i zahvalni su Gradu što su konačno dobili prostor koji im odgovara. Svima je poželela ugodan boravak i zahvalila što su došli da sa njima podele radost.

Među gostima su bili predstavnici medija, Grada Pirota, Pirotskog upravnog okruga, javnih preduzeća i ustanova.