Pri kraju radovi na rekonstrukciji puta kod Sukova. Vladan Vasić: Do kraja građevinske sezone uradićemo sve što smo planirali

17. septembar 2020. 14:57 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Tokom leta počeli su radovi na rekonstrukciji državnog puta od Gornje Držine preko Sukova do uključenja na magistralni put Pirot – Dimitrovgrad.

Ovih dana radovi se privode kraju. Tim povodom gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i predsednik Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov danas su obišli ovu deonicu.

U selu Sukovo, prilikom obilaska, radio se poslednji sloj asfalta.

Kompletna deonica je u dužini od 10 kilometara.

Gradonačelnik Vladan Vasić izjavio je da su ovi radovi deo ugovora koji su potpisali sa Koridorima Srbije u februaru ove godine. Kako je objasnio, dogovoreno je da se rekonstruiše više putnih pravaca na teritoriji Niša, Bele Palanke, Pirota i Dimitrovgrada.

Prema rečima gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, u toku su radovi i na drugim deonicama - kod Sadikovog bunara, između sela Rsovci i manastira Sveti Ilija, od Sopotske petlje do ulaza u Pirot i ostaje da se uradi pravac od Malog mosta do kamenoloma Kitka.

Vasić ističe da će se oko 20 miliona evra uložiti u rekonstrukciju regionalnih puteva u pomenutim opštinama i gradovima.

U Sukovu se danas radi poslednji sloj asfalta, saobraćaj je obustavljen i ovom prilikom gradonačelnik Vasić je alepolovao na ljude za strpljenje i razumevanje, kako bi finalni radovi bili urađeni kvalitetno.

Meštani Sukova kažu da je uređenje puta veoma značajno ne samo za Sukovce već i za meštane drugih sela, ali i sve one koji turistički obilaze ovaj kraj.

Prema planu radovi bi trebalo da budu završeni u subotu 19. septembra, zbog čega se svi koji voze ka ovim selima usmeravaju na alternativni put Željuša – Poganovo, u periodu od 9 do 17 časova.

Radove finansira Evropska banka za obnovu i razvoj Republike Srbije, investitor "Koridori Srbije", izvodjač radova "Trejs", a podizvodjač "Drumovi AD".