Pri kraju prva faza uređenja novog saobraćajnog poligona u Pirotu

04. maj 2023. 14:33 Gradska hronika Pirot Plus Online

Radove na izgradnji novog saobraćajnog poligona danas su obišli zamenik gradonačelnika Miloš Colić, načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne poslove, građevinarstvo i inspekcijske poslove, Bojan Pešić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov.

Novi saobraćajni poligon gradi se na delu parcele gde se održava vašar, u Prisjanskom naselju.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, naveo je da se asfaltira 6,5 hiljada kvadratnih metara, cena prve faze radova je 54 miliona dinara, ugrađuje se i behaton na površini od 600 kvadrata, urađeni su ograda i rasveta, a druga faza koja će uslediti podrazumeva uređenje još pet hiljada kvadratnih metara. Colić smatra da će Pirot dobiti jedan od najsavremenijih poligona u Srbiji.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, rekao je da su radovi započeti pre 6 meseci i da se završavaju u planiranom roku. Asfalterski radovi trebalo bi da budu gotovi u ponedeljak. Izvođači radova su firme: Kubik trans, MDS sistem i ABM putogradnja.

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam, istakao je da su prilikom projektovanja novog poligona uključili Saobraćajnu policiju i sve pirotske auto škole kako bi prostor bio funkcionalan.

Pešić je dodao da novi saobraćajni polygon svim budućim vozačima nudi sve uslove za obuku A i B kategorije, a posle druge faze radova služiće za obuku svih vrsta motornih vozila.