Prezentacija rezultata ADB multimodalne platforme sutra u Beogradu

29. januar 2013. 10:12 Privreda Pirot Plus Online

Prezentacija dosadašnjih rezultata i naredni koraci u realizaciji aktivnosti projekta ADB Multiplatform Jadran Dunav Crno more multimodalna platforma biće prezetnovani sutra u Hotelu M u Beogradu. Aleksandar Simonović iz Slobodna zone kaže da projekat ima za cilj unapređenje transportnog sistema na području Jugoistočne Evrope.

-U okviru projekta učestvuje 16 zemalja sa oko 40 partnera a cilj je formiranje multimodalne platforme, odnosno udruživanje svih zemalja u okviru formiranja jeftinijih i bržih transportnih tokova. Opština je jedan od ozbiljnijih partnera, pošto rukovodi radnim paketom broj 3 koji ima vrednost od oko million evra, dok je naše učešće u projektu pokriveno sa oko 200 hiljada evra koje dobijamo od EU. Vrednost projekta je oko 5 milina evra a realizacija je planirana do septembra 2014. godine. Izgradnja intermodalnog logističkog centra Pirot je regionalni projekat koji ima za interes da omogući logistiku, odnosno lakši odvoz i dovoz roba iz regiona Pirota – kaže Simonović.

Sastanku će kao partneri na projektu iz Srbije pored predstavnika opštine Pirot, prisustvovati i predstavnici Ministarstva transporta i Privredne komore Beograda.