Prezentacija programa u okviru Strategije za podršku razvoja MSP, preduzetništva i konkurentnosti

08. mart 2019. 08:15 Privreda Pirot Plus Online

Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo privrede i Fond za razvoj u cilju realizacije Strategije za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine, nastavlja dosadašnju politiku razvoja oblasti preduzetništva i konkurentnosti u Republici Srbiji, kojom će ojačati srpska preduzeća u dovoljnoj meri da spremno odgovore na pritisak konkurencije na zajedničkom tržištu EU i doprinesu poboljšanju životnog standarda u Republici Srbiji.
U skladu sa tim, a u okviru sprovođenja standardizovanog seta usluga, Regionalna razvojna agencija Jug doo Niš u saradnji sa Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot organizuje Promociju programa koja će se održati u utorak 12.3.2019. godine sa početkom u 12 časova u sali Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Programi podrške:
1. PROGRAM ZA PODSTICANJE RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA КROZ FINANSIJSКU PODRŠКU ZA POČETNIКE U POSLOVANJU (200 mil. RSD bespovratno + 467 mil. RSD kredita FZR)
Ciljna grupa: Novoosnovana mikro i mala preduzeća i preduzetnici registrovani u 2018. ili u 2019. godini.

2. PROGRAM PODSTICANJA PREDUZETNIŠTVA КROZ RAZVOJNE PROJEКTE
(500 mil. RSD bespovratno + minimum 2 milijarde RSD kredita FZR)
Ciljna grupa: Mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici i zadruge koji su registrovani u APR 2016. i ranije

3. PROGRAM PODRŠКE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVКU OPREME (1,0 milijrda RSD bespovratno +kredit banke ili lizing kuće)
Ciljna grupa: Mikro i mala preduzeća, preduzetnici ili zadruge registrovani u APR 2017. godini i ranije, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica

4. JAVNI POZIV NEZAPOSLENIMA ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U 2019. GODINI

Ciljna grupa: Nezaposleni koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, lica koja žele da otpočnu svoje poslovanje

Prijave na tel: +381605600180 ili putem mejla: officepirot@rra-jug.rs